Федір Ващук став ректором УжНУ

Очільник Закарпаття Олександр Ледида представив колективу найбільшого вишу краю – Ужгородського Національного Університету – нового керівника. Відтепер посаду в. о. ректора навчального закладу обійматиме доктор технічних наук, професор, засновник Закарпатського державного університету Федір Ващук.

Найперше, за роботу подякували Віталію Ніколайчуку, котрий з травня 2012-го і дотепер виконував обов’язки керівника УжНУ. Відтепер Віталій Ніколайчук буде проректором вишу:

– Хочу щиро подякувати колективу за допомогу. Вважаю призначення Федора Ващука виконувачем обов’язки ректора – кроком до посилення команди вишу, і впевнений: разом зможемо підняти рідний університет на новий рівень.
Олександр Ледида, представляючи колективу нового керівника, висловив впевненість, що Федору Ващуку до снаги вирішити проблеми вишу.

Сам новопризначений керівник УжНУ запевнив – збереже бренд університету:

– Це моя альма-матер. Я тут навчався, пропрацював 20 років, почавши з посади лаборанта. Запевняю, кожне моє рішення на цій посаді буде виваженим. Добре знаю колектив і вірю – разом зможемо примножити славу університету.

Також Федір Григорійович озвучив плани на майбутнє. Першочерговим своїм завданням вважає наповнення казни вишу. Для цього буде запроваджено ряд новацій. Зокрема, прийнято рішення про можливість переведення до УжНУ студентів комерційних вузів, що, на думку новопризначеного в. о. ректора, вже цьогоріч допоможе залучити кілька мільйонів гривень додаткових коштів. До того ж, Федір Ващук розповів: відтепер у виші діятиме мораторій на відрахування студентів через неуспішність у навчанні. А приводити до ладу університетські гуртожитки новий керівник планує за допомогою інвесторів.

На підтримку новопризначеного в.о. ректора висловився й колектив УжНУ. Так, декан стоматологічного факультету Юрій Переста наголосив:

– Вважаю Федора Григорійовича одним з кращих менеджерів вищої школи в Україні, тож, не сумніваюсь, йому вдасться покращити стан справ в УжНУ.

– Хочу побажати успіху на новій посаді, адже підтримка колективу, як бачимо, у вас вже є, – сказав декан медичного факультету УжНУ Олександр Болдіжар.

Прес-центр ОДА

zakarpatpost.net