Екс-ректор УжНУ Вегеш готовий потиснути руку в.о. ректора Ващуку. Якщо…

 Колишній ректор Ужгородського національного університету прокоментував  призначення Федора Ващука на посаду виконуючого обов’язки УжНУ.

«Повністю справдилося те, про що я говорив ще 4 місяці тому. Коли призначили Віталія Ніколайчука, я давав інтерв’ю і сказав: «Я добре розумів, що він навіть не був нормальним деканом, тому й не продовжив йому термін перебування на посаді. Як ректор – це слабка людина і він лише має розчистити шлях для Ващука».

Знаєте, до приходу Ващука були дуже складні місяці. Команда Ніколайчука намагалася займатися виключно слідчими діями, відкривати різні справи, шукати кого і як преміювали та звинуватити в гріхах інших. Вони займалися всім, окрім навчального процесу.

Ващук, порівняно з Ніколайчуком – це однозначно прогрес. По-перше, це дуже багата людина, і заради власного престижу готовий навіть потратити власні гроші на покращення матеріального становища університету. По-друге, він не є таким дріб’язковим, щоб переслідувати людину лише за те, що вона комусь не продовжила контракт. Я слухав його виступ. Він перший, хто подякував за роботу мені та двом проректорам. Ніколайчук б таке ніколи не вчинив, хоча моя команда дійсно чимало зробила для університету за останні роки.

Тим не менше, я не в захваті від цього призначення, бо вважаю, що для УжНУ було принципово, аби лишилася стара назва, а виконуючим обов’язки став професор саме цього університету. Федір Григорович вже заявив, що назву не змінюватиме – і це радує. А його призначення – воля та право міністра Дмитра Табачника. Хоча це й не повага до викладачів УжНУ. Треба було призначити в.о. професора УжНУ, а Федір Ващук міг взяти участь у виборах ректора. Втім, і в цьому трагедії немає. Якщо вибори відбудуться демократично і Федір Григорович переможе в них, я йому потисну руку».

uzhgorod.in