Чопська митниця влаштувала засідання з Громадською радою

Днями в адмінбудинку Чопської митниці відбулося чергове засідання Громадської ради за участю головуючих Олександра Похилька, Мирослави Каламуняк та 12 представників громадських організацій і ЗМІ.

На початку зустрічі голова Громадської ради Мирослава Каламуняк оголосила актуальні питання, які необхідно розглянути, що виникають при міжнародних перевезеннях вантажів автомобільним транспортом та про порядок митного оформлення вантажів, транспортних засобів в пунктах пропуску, зокрема на внутрішніх митних постах.

Олександр Іванович проінформував присутніх про встановлений Міністерством фінансів України контрольний показник з виконання бюджетних надходжень за вересень ц.р. для митниці нашого регіону, який становить 180 млн.грн. Торік на 46% фінансових завдань було встановлено менше – 110 млн.грн. На сьогодні із 5400 акредитованих в зоні діяльності митниці суб’єктів ЗЕД, активно працює лише близько однієї тисячі.

Олександр Іванович підкреслив, що чим активніше працюватимуть підприємства області, тим більша буде сплата податків до держбюджету. Відповідно ці кошти направлятимуться для виконання соціальних та економічних функцій області. Головний митник Закарпаття запевнив, що Чопська митниця готова максимально сприяти розвитку бізнесу в регіоні, зокрема, його транзитного потенціалу. Керівництво Держмитслужби також з порозумінням ставиться до балансу між забезпеченням надходжень податків в державну казну і – стимулюванням до більш активного розвитку бізнесу.

А Віктор Нечипуренко розповів про результати роботи відділу митного аудиту Чопської митниці.  Він зауважив, що, на жаль, мають місце випадки, коли підприємці ухиляються від сплати податків у повному обсязі, використовуючи різні шляхи, зокрема, заниження митної вартості. Проте митниця в повному обсязі володіє інформацією про кожного платника податків, який ухиляється від оподаткування. Так, станом на 06.09.12 завершено 35 документальних перевірок, з яких 7 – виїзних планових, 27 – невиїзних. Сума виявлених порушень становить 2,2 млн.грн. Платниками податків, які припустилися ненавмисних помилок під час сплати митних платежів, перераховано до бюджетної скарбниці майже півмільйона гривень.

Наприкінці засідання представники громадськості запевнили чопських митників, що також долучатимуться до активності роботи підприємств для більш ефективного наповнення держбюджету.

  Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці