Євросоюз дасть Закарпаттю 25 мільйонів

Євросоюз планує виділити Закарпаттю 25 мільйонів доларів на проект управління бюджетами Закарпаття у ході реалізації Програми ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Про це повідомив Координатор системи ООН, Постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Олів’є Адам під час перебування на Закарпатті.

«Закарпаття посідає особливе місце у реалізації проектів ЄС. Європейські партнери готові виділити 25 мільйонів доларів на реалізацію проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», зокрема на реалізацію проекту управління бюджетами в Закарпатській області», – заявив Адам.

За його словами проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду– II» на Закарпатті, став настільки успішним, що вже ведуться перемовини про його третю фазу. Наразі триває погодження документів у Міністерстві фінансів.

Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ» стартував на Закарпатті 12 липня 2011 року із підписання спільної Угоди про партнерство між Закарпатською ОДА, Закарпатською обласною радою та ПРООН. Для участі у проекті було відібрано 9 основних – Берегівський, Виноградівський, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Свалявський, Тячівський, Хустський – та 3 резервних: Рахівський, Ужгородський і Великоберезнянський райони області.

У ході другої фази проекту затверджено 34 мікропроекти, спрямованих на впровадження енергозберігаючих технологій, охорону здоров’я, поліпшення водопостачання тощо. На втілення їх у життя заплановано залучити понад 8,3 млн грн.

ukrinform.ua