Електронна абонентська книжка, або Закарпатці можуть платити за електроенергію і через Інтернет

Нову послугу пропонує своїм побутовим споживачам ПАТ «Закарпаттяобленерго». Усе, що для цього потрібно, мати доступ до всесвітньої павутини та платіжну картку. Не довіряєте розрахункам через Інтернет – тоді просто контролюйте правильність нарахування Вам коштів за спожиту електроенергію або ж формуйте рахунок самі. 

Перевірити дієвість нової послуги можна на офіційній сторінці компанії http://www.energo.uz.ua . Процедура реєстрації є досить простою. Для входу в систему на головній сторінці корпоративного сайту є спеціальний банер «Абонентська книжка (Перегляд рахунків за електроенергію та даних лічильника в Інтернеті)».

Щоб отримати доступ, споживач має вказати повністю своє прізвище, ім’я та по батькові, обрати РЕМ, в якому обслуговується, та зазначити свій особовий рахунок (ця інформація відображена в рахунках, які щомісячно отримує споживач). Крім того, під час реєстрації потрібно зазначити адресу електронної скриньки, на яку буде відправлено особистий пароль споживача. На допомогу споживачу при вході в систему розміщено інструкцію користувача.

За словами генерального директора ПАТ «Закарпаттяобленерго» Василя Ковача, таким чином закарпатцям стає повністю доступною інформація про здійснені ними платежі, контрольні показники приладу обліку електроенергії, динаміку споживання енергоносіїв тощо. «Наше підприємство рухається в ногу з часом, постійно вдосконалюючись та пропонуючи клієнтам нові послуги, – каже Василь Ілліч. – Впроваджена нами нова система розрахунків споживачів електроенергії – це ще один крок до прозорих взаємовигідних стосунків».

Що стосується самої послуги, то це свого роду електронна абонентська книжка. Споживачі відтепер можуть самостійно формувати рахунок і оплачувати реально використані кіловати. Для цього з 1 по 7 число кожного місяця на особистій сторінці є можливість внести дані свого лічильника у рахунок станом на 1 число. І все. Далі можна оплатити цей рахунок або через Інтернет, або роздрукувати і оплатити в будь-якому банку. Кому як зручніше.

Квитанції про оплату електроенергії за серпень цього року – нового зразка, розповідають в енергопостачальній компанії. У повідомленні про сплату, яке міститься у лівій частині квитанції, є можливість записати показники лічильника станом на дату оплати рахунку. Пояснюють, це потрібно для того, аби у подальшому могли точніше вираховувати середні показники споживаної електроенергії. І просять не лякатися терміну «сальдо» у квитанціях. Він означає лише різницю між надходженнями і витратами за певний проміжок часу.

Розшифровку нарахувань, застосування тарифів у залежності від обсягів споживання, пільги, субсидії можна побачити на своїй Інтернет-сторінці. Також з цими питаннями можна звертатися до абонентських відділів Ваших РЕМ або консультаційного центру ПАТ «Закарпаттяобленерго» за номером телефону (0312) 61 98 82 .

«Закарпаттяобленерго» дякує сумлінним платникам за своєчасну оплату електроенергії.

Василь Мельник

zakarpatpost.net