Закарпаття: В області святкуватимуть День Європейської Співпраці

День Європейської Співпраці відбудеться 21 вересня 2012 року і буде відзначатися по всій Європі і в сусідніх країнах взагалі вперше.

Пов’язані події будуть тривати протягом тижня 17-23 вересня і навіть за декілька днів до та після. Мета кампанії, яка проводиться під гаслом «Спільний кордон – спільні кордони об’єднують», заключається у святкуванні досягнень співпраці між Європейськими регіонами та сусідніми країнами.

Проекти, що фінансуються з коштів ЄІСП в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 збираються організувати інтерактивні Дні відкритих дверей та заходи під егідою Дня Європейської Співпраці.

Заходи будуть відбуватися у декількох місцях, в яких будуть реалізовуватися проекти, на прийнятній програмній території чотирьох країн-учасниць.

Наступні проектні події будуть мати місце в Україні:

Початкова конференція в рамках проекту «Інтегрована мережа маршрутів велотуризму вздовж українсько-угорського кордону» в Ужгороді (13 вересня, Конференц зал готелю «Дружба»)

Інноваційний ярмарок для підприємців в Ужгороді (14 вересня)

«Словенська веселиця», фестиваль словацьких народних танців та пісень на території обласного музичного драматичного театру, Ужгород (16 вересня)

«Європейський тиждень мобільності» у м.Мукачеве (Україна)

День відкритих дверей у Мукачівському замку пов’язаний з “Європейським тижнем мобільності” у м.Мукачеве (20 вересня)

День відкритих дверей Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса з метою представлення транскордонних проектів, Ужгород, Україна (20 вересня)

www.mukachevo.net