На Закарпатті знизилася кількість штатних працівників підприємств

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ та організацій (далі – підприємства) у січні–липні п.р. становила 191,3 тис. осіб, що на 1,9% нижче показника за січень–липень 2011р. 

Порівняно з відповідним періодом минулого року, середньооблікова кількість штатних працівників зросла у торгівлі, ремонті автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (на 11,7%), діяльності готелів та ресторанів (на 8,4%), наданні комунальних та індивідуальних послуг, діяльності у сфері культури та спорту (на 1,7%), освіті (на 1,1%), державному управлінні (на 0,6%) та зменшилася у всіх інших видах економічної діяльності.

Виходячи з обсягів виконаних у січні–липні 2012р. робіт (послуг), випуску продукції за умови повного завантаження працівників відповідно до встановленої тривалості робочого часу в цілому по економіці було достатньо 96,6% штатної чисельності працівників.

Надлишок робочої сили становив 6,5 тис. осіб або 3,4% середньооблікової чисельності штатних працівників. Про це  повідомила Головач О.Л. начальник відділу статистики праці Головного управління статистики у Закарпатській області.