На Свалявщині безробітних навчатимуть кочегарству

Днями в Свалявському центрі зайнятості було проведено презентацію курсів навчання для безробітних громадян за професіями: оператор котельні, опалювач, кочегар-випалювач.

З настанням холодних осінніх днів розпочинається опалювальний сезон, з яким у наші домівки проходить тепло. Хто ж турбується про наш добробут? За буденністю, ми не помічаємо роботи оператора котельні, який постійно стежить за приладами, регулює подачу тепла в наші будинки. На великих теплових установках працюють оператори, які подають тепло й на підприємства та організації. Це дуже важлива та відповідальна справа.

Як і в минулі роки, центр зайнятості активно співпрацює з відділом освіти райдержадміністрації та підприємствами Свалявського району в напрямку навчання та підготовки кваліфікованих робітників з числа безробітних громадян з подальшим працевлаштуванням. На сьогоднішній день, актуальним є навчання безробітних, які залучатимуться до роботи в опалювальний сезон.

Відповідно до потреб роботодавців Свалявщини, до початку опалювального сезону, на базі ліцензованих навчальних закладів регіону організовується підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних громадян за професіями оператор котельні, кочегар, випалювач, що сприятиме своєчасному забезпеченню належного рівня професійних знань, вмінь та навичок.

За підсумками проведеної презентації курсів навчання, 24 безробітних громадян із присутніх на заході, виявили бажання пройти курси підвищення кваліфікації за обраними професіями, які сприятимуть їхньому подальшому працевлаштуванню.

Завдяки направленню центру зайнятості, вчасній та якісній підготовці по даним професіям, до опалювального сезону – котельні району будуть забезпечені кваліфікованими робітниками.

 Джерело:  Свалявський районний центр зайнятості