В Уж біля Боздоського парку витікають каналізаційні стоки – санепідемстанція

Жителі Ужгорода помітили незрозумілі плями на річці Уж під мостом поблизу Боздошського парку.

Ще минулого тижня журналісти нашого каналу разом з представниками СЕС відправилися на місце стоків, аби взяти зразки води для проведення хімічного та бактеріологічного аналізу. Що ж їм вдалося з’ясувати?

Минулого тижня до нашої студії звернулися жителі Ужгорода, що помітили плями незрозумілого кольору на Ужі під мостом поблизу Боздошського парку. Аби розібратися, що це власне за витоки, ми звернулися до міської СЕС для проведення ними хімічного та бактеріологічного аналізу. Минув тиждень й наразі нам відомі результати. На думку працівників СЕС, це каналізаційні стоки. Хоча вода й відповідає нормам, та від води в Ужі вона суттєво відрізняється. Проблема також в тому, чому ці стоки зливають безпосередньо в Уж. Займатися цією проблемою не входить в обов’язки СЕС. На жаль, і цього тижня начальник обласного управління екології Андрій Погорєлов у коментарі нам відмовив. Пообіцяли надати інформацію вже наступної п’ятниці представники екологічної інспекції, котрі теж поки що журналістів ігнорують.

Загалом ужгородці кажуть, що це стоки торгового підприємство, що працює поряд. Представники підприємства повідомляють, що ці стоки аж ніяк не витікають з їхніх труб. Встановлювати, звідки вони течуть, також прямий обов’язок міської ради, відділу господарювання. Саме вони повинні подати запит щодо розслідування ситуації до установ екології. Адже безпосередньо повинні дбати про екологію міста.

М-студіо