В Ужгороді говоритимуть про зміни клімату

26-27 вересня 2012 р. в Ужгороді відбудеться Міжрегіональний семінар «Сприяння розробленню ефективного національного та регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату» для Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Організовує семінар Державне агентство екологічних інвестицій України та Регіональне Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. Одним із співорганізаторів семінару виступить Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Метою семінару є насамперед інформування представників місцевих органів влади, науковців та зацікавлених громадських організацій про глобальні, національні та місцеві виклики у результаті зміни клімату. Під час роботи форуму відбудеться презентація найкращих міжнародних і національних практик та досвіду, проведення аналізу та виявлення проблем і викликів у відповідних регіонах України в частині адаптації до змін клімату. Також розроблення пропозицій до Національного плану з адаптації до зміни клімату з урахуванням регіональних особливостей та напрацювання рекомендацій місцевих органів влади для регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату.

Участь у роботі семінару візьмуть представники обласних державних адміністрацій, обласних управлінь охорони навколишнього природного середовища, обласних управлінь водного господарства, обласних управлінь сільського господарства, обласних управлінь лісового господарства, обласних гідрометеорологічних організацій, науковці, представники громадських організацій. Про це  повідомили в Державному управлінні охорони навколишнього середовища в Закарпатській області.