Мукачівців закликали навчатися та працювати у рідному місті

Пропонували роботу: швачки, верстатників деревообробних верстатів, в’язальника схемних джгутів, офіціантів, барменів, кухарів та інші. 

З метою відкриття більших кар’єрних можливостей та перспектив працевлаштування для безробітних, молоді в тому числі учнівської та випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2012 року, які не працевлаштовані та не навчаються, 14 вересня 2012 року Мукачівський міський центр зайнятості населення провів низку інформаційно-масових заходів на тему «вчимося та працюємо в м. Мукачево».

На площі приймав відвідувачів мобільний центр Мукачівського міського центру зайнятості активно інформував присутніх про наявні вакансії м. Мукачева, розповідав про роботодавців, що потребують кваліфікованих працівників, презентував навчальні центри профтехосвіти державної служби зайнятості, знайомив з описом професій актуальних на ринку праці.

Захід відкрила директор мукачівського міського центру зайнятості Оксана Пехньо. Вона привітала всіх присутніх з таким чудовим заходом як «Ярмарок вакансій та професій», подякувала присутнім за співпрацю, побажала задовольнити свої потреби роботодавцям найти працівників, шукачам роботи найти свого роботодавця, а молоді яка навчається визначитись із майбутньою професією, та ознайомила з його розпорядком роботи ярмарку.

У центрі зайнятості панував піднесений настрій. Безробітні, молодь в тому числі учнівська та випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2012 року, які не працевлаштовані та не навчаються завітали на Ярмарок вакансій та Ярмарок професій, щоб дізнатися що ж цікавого пропонують сьогодні роботодавці людям, які шукають роботу.

Тут були представлені 15 провідних компаній м. Мукачева зокрема такі як: ВАТ «МУКАЧІВСЬКИЙ ПИВОВАРНИЙ ЗАВОД», ВАТ «МУКАЧІВСЬКИЙ З-Д ЗБВІК», ПАТ «МУКАЧІВСЬКИЙ З-Д ТОЧПРИЛАД», СП «ВІАД-СЕЙЛС-МУКАЧЕВО», ТОВ «ЕНО-МЕБЛІ-ЛТД», ТОВ «МУКАЧІВСЬКА ШВЕЙНА ФАБРИКА», ТОВ «НАТУРПРОДУКТ», ТОВ «ТЕЛЛА БОНІТА», ПП БАХТІН О.В., ТОВ «ДЕЛІКАТ», МП «КОЛОСОК», ТОВ завод «ФЛЕКССТРОНІКС», ЦЕНТР ПОШТ.ЗВ’ЯЗКУ №1 м. МУКАЧЕВО, КАФЕ «ПРИВАТ», ПІЦЕРІЯ «ПАТІО»

Пропонували роботу: швачки, верстатників деревообробних верстатів, в’язальника схемних джгутів, офіціантів, барменів, кухарів та інші. Відвідувачі також отримували консультації з вибору професій та побудови кар’єри, професійного навчання, із започаткування власної справи, правових аспектів праці та зайнятості, працевлаштування на підібрані вакансії, працевлаштування за кордоном, підбір роботи засобами Інтернет – порталу «Труд». Усі присутні отримали роздатковий інформаційний матеріал – брошури, буклети.
Протягом дня кількість учасників ярмарок сягнула майже до 1,5 тис. осіб. Близько 500 осіб заповнили анкети претендента на посаду і очікують запрошення від роботодавця на працевлаштування.

На ярмарку професій були представлені Професійно технічні навчальні заклади м. Мукачева, які влаштували перегляд документальних фільмів про хід навчально-виховного процесу в навчальних закладах, та практичні заняття учнів по оволодінню майбутньої професії.

Всі присутні відмітили необхідність проведення таких заходів в м. Мукачево, обмінювались думками, ділились досвідом, обговорювали можливості працевлаштування та проблемні питання профорієнтаційної роботи, працевлаштування на перше робоче місце випускників дітей сиріт, та дітей, які позбавлені батьківського піклування, одиноких матерей, у яких відсутня мотивація до праці.

Представники роботодавців наголосили щоб навчальні заклади приділяли увагу вивчення іноземних мов зокрема «німецької» на сьогодні ускладнюється заповнення вакансій вимогою інвесторів до претендентів на роботу обов’язкове знання іноземної мови. Обговорили новий закон «Про зайнятість населення» який вступає в дію з 01січня 2012 року. Учасники круглого столу вирішили розробити спільну міську програму професійної орієнтації молоді на 2012 – 2013 рік яку затвердити на наступному засіданні круглого столу у жовтні місяці. Одним словом, заходи організовані виявилися вдалими. Сподіваємось, що вони стану також і результативним.

Джерело:  Л. Маргитич, начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості