Більшість працівників Ужгородської швейної фабрики мають проблеми з тиском

В рамках проведення Всеукраїнського тижня контролю артеріального тиску в Ужгороді за підтримки обласного Центру здоров’я, обласного клінічного кардіологічного диспансеру та організації ДМТ «Захід» проводилось вимірювання тиску у мешканців міста. 

Сьогодні до цієї акції долучились працівники Ужгородської швейної фабрики.

Загалом під час акції було виміряно тиск у 311 чоловік. Результати виявилися невтішними: у 39 % осіб – підвищений рівень артеріального тиску, причому у 2 % цей факт був вперше зафіксований. Також 18 % осіб стверджували, що хворіють на артеріальну гіпертензію, проте постійно міряють тиск тільки 13 %. Майже чверть (23 %) опитаних, має шкідливу звичку – паління, а 14 % – не слідкують за артеріальним тиском або взагалі ніколи не вимірювали свій тиск.

Довідково: Третина населення України страждає на підвищений артеріальний тиск. Із них лише 60%  знають про своє захворювання. Системно лікуватися починають лише 40% хворих, проте продовжують постійне лікування тільки  — 14%!  Щороку близько 105 тисяч нашого населення страждає від інсульту. В середньому у понад 50 тисяч українців виникає інфаркт міокарда. Підступність гіпертонічної хвороби в тому, що людина роками може не знати про підвищений артеріальний тиск, хвороба може протікати безсимптомно і «вибухнути» інфарктом або інсультом.