У Хусті в черзі за “землею” стоять 750 містян

Забезпечення ліками, соціальні виплати, виділення та приватизація земельних ділянок, матеріальна допомога, дозволи на приватизацію житла, проблеми води та каналізації, вуличне освітлення – неповний перелік питань, з якими цього вівторка зверталися громадяни до Хустського міського голови Володимира Кащука. 

Особистий прийом громадян Хустський міський голова проводить кожного першого та третього вівторка місяця у приміщенні міської ради. Сюди зазвичай приходять жителі Хуста із наболілими проблемами та надією на їх вирішення. Значна частина звернень стосувалася надання одноразової грошової допомоги, забезпечення ліками пільговиків та тих, хто потрапив в біду і потребує чималих коштів на лікування.

Незабаром розпочнеться опалювальний сезон, тому питання обігріву житла актуальне. Тож були і прохання допомогти дровами на зиму. Багато хустян клопотали про виділення земельних ділянок під забудову. За словами Володимира Кащука, зараз в черзі на земельну ділянку біля 750 чоловік, деякі з них чекають 10-15 років, тож саме їм і надається перевага, тим більше, що землі у Хусті майже не залишилось. Відтак, щоб покращити ситуацію, Хустська мерія інтенсивно працює над питанням доступного житла у місті.

До слова, у Хусті чималий відрізок часу нічого не будувалося. І це далеко не весь перелік проблем, з якими приходили люди. Говорили про вуличне освітлення, каналізацію, що вже зносилася, ремонт багатоповерхівок тощо. Тож зустріч мера з хустською громадою виявилася плідною. Чимало питань вирішили відразу, а ті, що потребують детального вивчення, наразі на контролі.

М-студіо