В Ужгороді говорили про освіту ромських дітей

У Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти працівники кафедри методики викладання суспільно-гуманітарних дисциплін та кабінету національних шкіл провели «круглий стіл» «Шляхи та засоби задоволення освітніх запитів ромських дітей та молоді». Відкрив його Ю.В.Герцог, заступник директора з питань міжнародних зв’язків, національних шкіл ЗІППО.

Проблеми соціально-педагогічного задоволення освітніх запитів ромських дітей та молоді порушила М.Р.Баяновська, завідувач кафедри методики викладання суспільно-гуманітарних дисциплін ЗІППО.

Про завдання керівників шкіл зі створення інноваційного середовища говорив (ла) Т.В.Мастюк, головний спеціаліст управління культури, молоді і спорту Чопської міської ради.

«Проблеми адаптації дитини до навчання в школі» – тема виступу О.В.Химинець, доцента кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін ЗІППО.

Ю.П.Сергійчук, завідувач кабінету національних шкіл ЗІППО присвятила свій виступ діяльності учителя й учня у різних видах навчання.
Своїм досвідом з виховання школярів у багатонаціональному середовищі та сучасними методами роботи у корекційних класах поділилися Д.І. Шимон, вчитель початкових класів Вилоцької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Виноградівського р-ну та Г.Й.Кочмар, заступник директора з навчально-виховної роботи Чопської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2.

І.В.Лазар, завідувач кабінету школознавства ЗІППО зосередив увагу присутніх на інноваціях у початкових класах, а саме інтегрованих та бінарних уроках.

 Джерело:  Закарпатський регіональний центр зайнятості