В Ужгороді обирали кандидатів на установчу конференцію адвокатів Закарпаття

22 вересня 2012 року в м. Ужгороді, в конференц-залі ЗакДУ відбулися загальні збори адвокатів Ужгорода, Ужгородського району та м. Чоп, в повістці дня яких стояло питання обрання делегатів на установчу конференцію адвокатів Закарпатської області.За реєстраційними документами в цих зборах адвокатів взяло участь 63 практикуючих адвокати.

Такої одностайності в адвокатській спільноті м. Ужгорода не було вже давно, що відмітив у своєму вступному слові голова Закарпатської КДКА Василь Ігнатко, який, крім іншого, зазначив, що поважає різні точки зору адвокатів на процес проведення і скликання установчої конференції. Беручи до уваги правову позицію з цього питання своїх колег по КДКА – Лариси Герасько так і Олексія Фазекоша –Закарпатська КДКА прийняла рішення підтримати порядок скликання установчої конференції, запропонований адвокатами, членами КДКА Олексієм Фазекошем, Віталієм Батрином, Петром Немешом. І тому установча конференція адвокатів Закарпатської області буде проведена 6 жовтня 2012 року в спосіб, визначений регіональною КДКА.

З цього приводу також виступив представник Закарпатської обласної Ради, член ЗО КДКА Олексій Фазекош, який сказав, що «потрібно вітати прийняття Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», оскільки курс керівництва нашої держави на реформи правової системи в Україні та наближення її до Європейських правових стандартів відповідає суспільним запитам громадян України. Отже, намагання деяких адвокатських груп зірвати проведення Установчої конференції адвокатів регіону та З’їзду адвокатів України приречені на поразку. Як говорить відоме прислів’я, матч відбудеться за будь-якої погоди.»

Також Олексій Фазекош подякував Петру Немешу за те, що він зміг об’єднати адвокатську спільноту Ужгорода у прагненні на принципах демократичності і прозорості формувати нові органи адвокатського самоврядування і перетворення адвокатури краю у справді в незалежний правозахисний інститут.

Крім цього Олексій Фазекош зазначив, що в процесі формування органів адвокатського самоврядування вирішальну та домінуючу роль має відігравати Спілка адвокатів України, оскільки це найбільше адвокатське об’єднання на Україні. А її президент Лідія Ізовітова доклала чимало зусиль для прийняття цього закону, який докорінно реформує діяльність всієї системи адвокатури нашої держави, піднімаючи її на якісно інший рівень.

Головував на цих зборах адвокатів заслужений працівник освіти України професор, доктор наук, зав. кафедри цивільного права ЗакДУ Хома Олексик, який, закриваючи це зібрання, сказав, що за свою довготривалу юридичну практику він вперше бачить таку одностайність адвокатів і закликав всіх адвокатів без будь-яких чвар та скандалів, на демократичній основі обрати таких людей в органи адвокатського самоврядування, які би були дійсно чесними, високопрофесійними і гідними, щоб кожен адвокат з гордістю міг сказати: «Я адвокат і моє покликання захищати людей».

Оргкомітет по проведенню установчої конференції адвокатів Закарпатської області