В Ужгороді презентували друге видання путівника «Православні монастирі Закарпаття»

22 вересня в прес-центрі Мукачівської єпархії УПЦ (МП) презентували друге, доповнене видання путівника «Православні монастирі Закарпаття». 

У своєму вступному слові до присутніх журналістів, монашества та духовенства архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор зазначив, що видання такого путівника є «актуальним та надзвичайно потрібним для Мукачівської єпархії, адже завдяки таким проектам кожен бажаючий може не лише ознайомитися з історією та буття обителей єпархії, але й може дізнатися про маршрут поїздки до обителі, прочитати розклад богослужінь, тощо. Стежка до святинь ніколи не заросте. Сподіваюся, що путівник ширше сприятиме виконанню цього духовного завдання».

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, у 2010 році Видавничий відділ Української Православної Церкви випустив книжку «Православні монастирі Закарпаття. Путівник». Минулого місяця путівник виданий вдруге.

Авторами видання є ті ж кандидат історичних наук УжНУ Юрій Данилець та ієромонах Пімен (Мацола), благочинний Грушівського монастиря.

Друге видання значно доповнене. Адже сьогодні на території Закарпатської області діють дві православні єпархії – Мукачівська і Хустська, у підпорядкуванні яких перебувають вже не 35 монастирів (13 і 22 чернечих обителей відповідно, як у 2010 році), а – 40 монастирів (17 і 23 відповідно).

У виданні-путівнику читачам представлена інформація про монастирі Закарпаття. Тут – короткий опис нині діючих монастирів Закарпаття та історія – дата заснування, кількість насельників, ім’я настоятеля (намісника), храми, престольні свята і місцевошановані святині. Всі матеріали супроводжуються яскравими ілюстраціями і підписами до них.

Дуже корисною для прочан буде інформація про місцезнаходження монастирів з описом маршрутів для більш зручного їх відвідування, а також розклад богослужінь.

У невеликому виданні-путівнику важко охопити весь фактичний матеріал. Тому дана книга допоможе визначитися з вибором, куди відправитися в паломництво і намітити шлях поїздки.

Книга буде корисною для прочан, керівників і співробітників паломницьких служб, туристів та туроператорів.

Про це  повідомили у прес-службі єпархії.