У Хусті визначили найкращого водія-рятувальника

21 вересня рятувальники з кожного підрозділу взяли участь в обласних змаганнях на визначення кращого водія зі швидкісного маневрування на пожежному автомобілі.Вже традиційно турнір проходив на автодромі Хустського технічного коледжу.

«Заїзд в гараж», «пеньки», «вісімка», «тунельні ворота», «змійка», естафета і наприкінці забір води з ємності – все це потрібно було пройти кожному з учасників, яким щодня доводиться маневрувати в автомобільних потоках і доводити своє вміння керувати пожежною машиною.  Бо одна справа справлятися з кермом легковика, інша – коли в тебе «восьмитонка», і впоратися потрібно в лічені хвилини: бо часто від часу прибуття пожежного автомобіля до місця виклику залежить людське життя. Отож такі речі, як балансування на двох колесах при вході в поворот, тут явище доволі звичне, хоча втримати таку «махіну» на колесах в такому піруеті здатен тільки професіонал.

Найкращим водієм зі всіх конкурсантів став Василь Галай з Тячева. Другим фінішував рятувальник з ДПРЧ-7 міста Чоп Микола Табороші а «бронзу» виборов Віталій Бишота із ДПРЧ-3 міста Рахів.

На завершальному етапі керівники підрозділів виконували вправу по забору води з відкритого джерела за допомогою пожежного насоса. Найкраще з поставленим завданням впорався начальник державної пожежно-рятувальної частини № 7 міста Чоп Олександр Берцик.

Підсумковуючи, заступник начальника територіального управління МНС у Закарпатській області Богдан Ількович зауважив, що такі змагання проводяться з метою підвищення професіоналізму та майстерності водіїв, адже вони завжди повинні бути готовими до найскладніших ситуацій, активно реагувати на всі зміни в дорожній обстановці.

Джерело:  ТУ МНС у Закарпатській області