Владика Павло назвав журналісток “шавками” і відкрив секрет багатства священників

Бійка між працівниками пера та намісником Лаври обростає новими подробицями і звинуваченнями. Вранці під час ранкового ефіру на каналі “Україна” настоятель Лаври Павло шокував ведучих лайливої промовою, звинувативши їх замовними статтями.

Але першою висловилися журналістка, яка звинуватила Павла в неналежній поведінці. За її словами, священнослужитель, розсердившись у відповідь на її “грошове” питання, в грубій формі почав говорити про “розпусту і аборти”, відзначає kp.ua

“Я нахилилася, щоб записати його промову на диктофон у телефоні, а він почав викручувати мені руки”, – описала події Ксенія. Далі в заочний діалог включився владика, який розповів, що насправді на нього накинулася журналістка: “Я підбиваю їй руку, бо вона суне мені телефон прямо до рота. Цей телефон я не знаю, куди зникає. А вона лізе до мене в машину. Так, ми її витягали усім світом. За що вона мені вкусила або подряпала палець – він опух – і розбила ногу, а у мене діабет”, – пояснює свій вчинок Павло.

“Я не хочу спілкуватися з журналістами такими як ось ці дві – не хочу називати своїми іменами, – продовжував священнослужитель і через якийсь час все ж не стримався і назвав журналістку так, як хотів: “Вчора, коли отець Віталій святкував своє 50-річчя, ось ця – вибачте за таке слово “шавка” – інакше не назвеш, вона фотографує через двері, хто там знаходиться”.

Ведучі програми були шоковані подібної лексикою з вуст священика і спробували зупинити його, зауваживши, що така у журналістів робота. У відповідь на питання ведучого, звідки ж таки у священнослужителів стільки дорогих речей, Владика Павло парирував: “Будьте ви людьми і у вас буде. Я ж не запитую, скільки ви берете за замовні матеріали”.

Звідсіля ведучі зробили висновок, що всі ті, хто живе не в розкоші – не люди.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, між Павлом і журналістками видання “Кореспондент” відбувся конфлікт. Як описала події журналістка, владика назвав її стервою, а фотографа Наталію – мавпою. Крім того, він забрав у неї мобільний телефон і погрожував “кинути в натовп”.

Зазначимо, що настоятель Павло не раз ставав героєм резонансних сюжетів українських ЗМІ. Так, раніше повідомлялося про те, що він, будучи також митрополитом Вишгородським і Чорнобильських УПЦ МП, побудував собі розкішний заміський особняк.

Крім того, після виборів Президента РФ у березні цього року він заявив, що його церква молиться і буде завжди молитися за Володимира Путіна, який став главою російської держави.

tsn.ua