Волонтери подарували неповносправними дітям екскурсію до Ужгородського замку

Днями в Ужгородському замку можна було спостерігати за прогулянкою і спілкуванням компанію дітей і підлітків, частина з яких були на інвалідних візочках. Проте цей факт не став на заваді веселій прогулянці, іграм на свіжому повітрі, спільному проведенню часу в історичному місці.

Організувала спільну акцію кафедра соціології та соціальної роботи УжНУ. Як розповіла керівник волонтерів у проекті „Стань приятелем”, викладач кафедри соціальної роботи факультету суспільних наук УжНУ Оксана Смук, на кафедрі впроваджується новий вид практики, а саме – волонтерська. До неї активно долучають першокурсників, які прагнуть одразу зрозуміти і осягнути свою професію на практичних прикладах і діях.

Основний напрямок такої практики – інтеграція дітей з особливими потребами в соціальне середовище. В ужгородській ЗОШ № 20, як відомо, вже впроваджується інтегроване навчання, водночас її учням (дітям, які мають інвалідність чи певні вади розвитку) необхідне й дружнє спілкування та повноцінне позашкільне дозвілля. Для цього і працює згаданий проект.

Діти раділи зустрічі в замку, адже вже звикли до такої уваги і прогулянок у компанії небайдужих друзів – протягом року в Ужгороді тривав волонтерський проект „Допоможи іншому – стань приятелем”, який підтримали фонд Скан, мережа нідерландських фондів для Центральної та Східної Європи.

Радо зустрів відвідувачів і ресторан «Ужгородський замок», де дітей частували десертами. Після цього діти запустили у небо повітряні кульки, на яких написали свої мрії та побажання.