В Ужгороді затримали посадових осіб із кредитної спілки «Централь-Старт»

З метою виявлення потерпілих, які постраждали від дій службових осіб кредитної спілки «Централь-Старт», в травні 2012 року у ЗМІ було опубліковано оголошення з контактними номерами слідчої групи УМВС України в Закарпатській області.

До правоохоронців звернулося 309 осіб, які є вкладниками згаданої кредитної спілки. Результатом цього стало призначення судово-економічної експертизи згідно висновку якої підтвердилося оприбуткування посадовими особами КС «Централь-Старт» лише 1.481.645 гривень із 14.418.955 вкладених.

Тож 24 вересня 2012 року слідчим управлінням УМВС України в Закарпатській області порушено кримінальну справу вже відносно голови правління та бухгалтера-касира КС «Централь-Старт» за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна) за фактом привласнення ними грошових коштів вкладників даної кредитної спілки на загальну суму 12.937.309 гривень.

Цього ж дня вищезгадані посадові особи були затримані в порядку ст. 115 КПК України. Слідство триває.

zak-umvs.gov.ua