Закарпаття займає 2-3 місце за кількістю дітей, що не ходять до школи

955 українських школярів взагалі не приступили до вивчення шкільної програми – такі результати Всеукраїнської профілактичної міліцейської спецоперації “Урок”, яка проводилася в першій половині вересня.

При цьому, за словами співрозмовника, найбільша кількість дітей, які не бажають ходити в школу – в Одеській області – 130 осіб. Друге і третє місця розділили Сумська та Закарпатська області з числом малолітніх прогульників – 96 і 86 осіб відповідно.

“Головною метою спецоперації” Урок “було виявити дітей, які взагалі не приступили до занять. Також ми ставили завдання усунути причини, які призвели до цьому неподобству, – розповів Олексій Лазаренко. – Ви тільки уявіть собі: 807 дорослих осіб притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП). Винесено також 406 офіційних попереджень з приводу недопущення насильства в сім’ях. За матеріалами співробітників міліції органи прокуратури стосовно деяких батьків порушили 13 кримінальних справ за невиконання батьківських обов’язків (ст. 166 КК України) “.

 Про це повідомив начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС України Олексій Лазаренко.