Генералу Дурдинцю відкрили меморіальну дошку у Шаяні

В селищі Шаян Хустського району Закарпатської області ось уже кілька років функціонує медично-реабілітаційний центр МВС України «Шаян», де відпочивають та лікуються діючі працівники, ветерани та пенсіонери органів внутрішніх справ зі всієї України.

А найбільше долучився свого часу до відкриття МРЦ «Шаян» колишній міністр МНС України, нинішній радник МВС, голова Асоціації «Чорнобиль» генерал внутрішньої служби Василь Дурдинець.

В першу чергу, в період проблем із фінансуванням він особисто знайшов можливості та кошти за допомогою Кабінету Міністрів України, аби профінансувати це будівництво. З грудня 2008 року МРЦ «Шаян» став працювати. За цей час тут пролікувалося понад дев’ять тисяч працівників, ветеранів ОВС, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, члени їхніх сімей.

Закарпатці не забули допомогу свого земляка, й на його честь з нагоди ювілею — 75-річчя з дня народження та 50-річчя початку трудової діяльності – у санаторії встановлено меморіальну дошку. У вівторок, 25 вересня, її від імені Міністерства внутрішніх справ України відкрив в урочистій обстановці начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Віктор Русин.

– Шаянська мінеральна вода, згідно з науковими дослідженнями, за своїми лікувальними властивостями є однією з кращих у Європі, – наголосив у виступі очільник закарпатської міліції.

—У 1993-1994 роках у Шаяні було побудовано спальний корпус для лікування працівників органів внутрішніх справ. У 2004-2008 роках МВС збудувало тут медично-реабілітаційний центр «Шаян», який є одним із найкращих медичних закладів міністерства внутрішніх справ. Завдячуючи Міністерству, особисто міністру внутрішніх справ України генералу внутрішньої служби Віталію Захарченку, йде стовідсоткове фінансування цього медичного закладу, постачається нове медично-діагностичне обладнання, тож, безперечно, заклад матиме й успішне майбутнє.

zak-umvs.gov.ua