Регіонал відкликав скандальний закон “про наклепи”

Українцям поки що не загрожуватиме карна відповідальність за поширення неправдивої інформації.

Протести в українському суспільстві проти законопроекту про “наклепи” принесли результат. Автор ініціативи нардеп-регіонал Віталій Журавський відкликає своє творіння з Верховної Ради, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

“Зваживши всі обставини та виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприйматиметься щонайменше з острахом та недовірою”, – пояснив нардеп.

Задля юридичного оформлення цього прохання він зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо прийняття в першому читанні відповідного законопроекту.

Регіонал висловив сподівання, що колеги підтримають таке рішення своїми голосами. Разом із тим Журавський наголосив, що планує повернутися до обговорення своєї ідеї після проведення парламентських виборів.

“Я вирішив на сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих самих політичних позиціях і переконаннях: у суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь та гідність кожної людини, а не тільки політика. Після виборів я маю намір організувати серію “круглих столів”, у яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та науковці. Після широкого обговорення і вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір подати його на розгляд парламенту”, – пообіцяв політик.

tsn.ua