Закарпатський чиновник заявив про тиск збоку Ледиди

Керівник Закарпатського РВ ФДМУ В. Андрусь у відкритому листі стверджує, що голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида “пресує” його з перших днів свого перебування в головному владному кріслі області і не знайшов можливості для хоча б однієї зустрічі.

Відкритий лист голові Закарпатської ОДА п. Ледиді О. О.

Шановний Олександре Олександровичу ! Змушений звернутися до Вас у такій формі, оскільки всі інші мною вже використані. Причина в тому, що за весь час Вашого головування я жодного разу не зміг з Вами зустрітися для обговорення існуючих робочих питань, для визначення подальших шляхів реформування державного сектору економіки, підприємств агропромислового комплексу та сфери обслуговування.

Необхідно відмітити, що фахівці регіонального відділення активно працюють у комісіях, створених при ОДА, беруть участь у роботі комітету економічних реформ, виконують якісно і вчасно всі розпорядження та доручення голови ОДА та його заступників. Регіональне відділення ефективно співпрацює з правоохоронними та контролюючими органами області, бере участь у роботі спільних комісій при проведенні перевірок можливих порушень використання та відчуження державного майна. У регіональному відділенні проводиться велика претензійно-позовна робота з метою захисту інтересів держави. За останні роки значно збільшились пнадходження у Державний бюджет за результатами діяльності регіонального відділення. Так, тільки в цьому році до держбюджету буде перераховано більше 10 млн. гривень надходжень від приватизації та оренди державного майна.

Закарпатське відділення завжди перебувало в числі кращих у державі, про що свідчить велика кількість нагород та відзнак працівників установи.

Натомість з перших днів Вашого перебування на посаді голови ОДА відчувається необ’єктивне відношення до роботи відділення та мене, як керівника. Вами неодноразово скеровувались до Голови ФДМУ листи з вимогою звільнити мене з роботи. Так, тільки за останні два місяці Вами направлено три листи до вищих посадових осіб держави з вимогою негайно звільнити мене з посади.

Така позиція не ґрунтується на жодних юридичних, економічних та моральних засадах, є тиском на роботу державного службовця, що прямо заборонено діючим законодавством, зокрема Законами України «Про державну службу» та «Про Фонд державного майна України».

Оцінюючи Ваш вклад у розвиток Закарпаття за останні роки, висловлюю надію, що Ви зможете знайти можливість та час для зустрічі зі мною або з колективом регіонального відділення для обговорення існуючої ситуації.

З надією, керівник Закарпатського РВ ФДМУ В. Андрусь

zakarpattya.net.ua