Цьогоріч День Ужгорода розтягнули на 4 дні

Дні міста розпочнуться 27 вересня і триватимуть до 30-го.

Кожної години у центрі відбуватиметься певний захід із озвученої раніше програми. Це і спортивні акції, і розважальна програма, виступи музичних і танцювальних колективів. У ці дні триватиме традиційний Ярмарок «Золота осінь», який цього разу буде розташований на вулиці Фединця.

Прикрасить місто святкова хода, на чолі якої на коні їхатиме «один із князів Другетів». Далі – костюмовані персонажі з історії Ужгорода, міський голова, «губернатор», депутати, почесні громадяни Ужгорода. Хода розпочнеться 29 вересня о 15.00. Променад триватиме вулицями міста за маршрутом: вул. Капітульна – Волошина – Корзо – наб. Незалежності –
вул. Уральська – пл. Поштова. Наприкінці маршруту усі зайдуть до міської ради на урочисте міське віче для вручення цьогорічних відзнак почесним громадянам (кандидатури затвердять депутати міської ради у четвер, 27 вересня).

У суботу ввечері відбудеться і святковий концерт до Дня міста за участю Заслуженого артиста України Олександра Садварія, співачки Ярослави (Київ), Дениса Любимова (Київ), лауреата міжнародних пісенних конкурсів Айрети (Нігерія), колективів Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «Падіюн», клубу історичної реконструкції середньовіччя «Меч Оріона». Початок концерту о 19.00 на пл. Поштовій.

У неділю о 10.00 відбудеться святкова літургія до Дня міста у Горянській ротонді, повідомили в Ужгородському прес-клубі.