На Тернопільщині завершився процес над студентом із Закарпаття

На Тернопільщині у міськрайонному суді завершився процес над студентом із Закарпаття, який важко поранив 14-річного школяра. 7,5 років за ґратами – таким є вердикт служителів Феміди.

Водночас, як повідомили 28 вересня в СЗГ УМВС України в Тернопільській області, вирок міськрайонного суду оскаржили і обвинувачений, і потерпілий. Студент у своїй апеляції просить зменшити термін ув’язнення. Натомість прокуратура вимагає жорсткішого покарання.

Резонансний злочин закарпатець скоїв у лютому цього року в Тернополі, куди приїхав, щоб навчатися в одному з вишів. Студент чіплявся до дівчини, за яку заступився місцевий школяр.

Тоді зловмисник у пориві люті встромив ножа в голову дев’ятикласника. Пораненому підлітку допомогла дівчина, яка відвела його до аптеки. Звідти хлопця вчасно доправили до лікарні. Під час складної операції медики врятували юнакові життя.

Студент втік із місця злочину. Зібрав речі у гуртожитку, плануючи втекти на малу батьківщину. Коли закарпатець вийшов на вулицю, його затримали тернопільські міліціонери.

У суді власну провину юнак визнав частково. За його словами, злочин не планував, а втратив над собою контроль після того, як на декілька років молодший хлопець осоромив його перед дівчиною.

Тепер школяр повільно видужує, а колишньому студенту доведеться звикати до тюремних буднів.

gazeta.ua