Сьогодні в Ужгороді футбольний день, грають «Говерла» – «Металург»

Команда «Металург» (Донецьк) заснована 17 червня 1996 року. Президентом клубу є Сергій Тарута. Головний тренер – Юрій Максимов.

Двічі гравці «Металурга» ставали кращими бомбардирами чемпіонату країни: Сергій Шищенко у 2002 році – 12 м’ячів, і Георгій Деметрадзе в 2004 році – 18 забитих м’ячів, вигравали «золоту бутсу».

У різний час кілька футболістів «Металурга» грали в складі національної збірної України (Сергій Шищенко, Олександр Зотов, Сергій Закарлюка, Сергій Ткаченко, В’ячеслав Чечер).

«Металург» провів 14 сезонів у вищій лізі. Перемог – 171; нічиїх – 118; поразок – 153.
Різниця м’ячів – 538-507. Набрано очок – 455 (за перемогу по 2 очки).

Історія зустрічей

Сьогоднішні суперники в рамках Чемпіонатів та Кубків України зустрічалися 15 разів. Беззаперечна перевага у них на боці гостей. Жодного разу в поєдинках «Говерла» не перемагала.

В рамках Чемпіонатів між суперниками було зіграно 12 матчів. З них у п’яти зустрічах команди розходилися миром, а в семи – перемогу святкував «Металург». Донецькі футболісти забили в ворота «говерлян» 21 м’яч (7 – в Ужгороді), наша команда лише – 7 (5 – у рідних стінах) + 14 на користь «Металурга».

В розіграшах Кубка країни «Говерла» з «Металургом» зіграла три поєдинки (два – в Ужгороді, один – в Донецьку). У всіх з них сильнішими були гості. Донеччани забили в ворота закарпатців 6 голів (5 – в Ужгороді), у власні пропустили – 2, які наші футболісти забивали в рідних стінах.

Уперше «Говерла» з «Металургом» зустрілися в Донецьку в сезоні 1996/1997 у рамках першості серед команд першої ліги. Мінімальну перемогу тоді святкували господарі – 1:0.

Поєдинок обслуговуватиме суддівська бригада в такому складі:

Арбітр – Анатолій Абдула (Харків).

Асистенти арбітра – Леонід Ярмолинський (Київ), Олександр Якименко (Київ).

4-й арбітр – Олександр Павлюк (Київ).

Делегат ФФУ – Борис Горєліков (Чернівці).

Інспектор ФФУ – Сергій Дзюба (Київ).

 

30 вересня, неділя. 10-й тур ФК “Говерла” (Ужгород) – ФК “Металург” (Донецьк)

стадіон “Авангард” м. Ужгород. Початок о 16.00

Трансляція матчу – телеканал “Футбол”.

zakarpatpost.net