Депутати остаточно зважилися ввести біометричні паспорти

Документ видається всім громадянам з народження і оновлюється кожні 10 років.

Верховна рада прийняла в другому читанні закон про введення біометричних паспортів. За відповідний законопроект “Про Єдиний державний демографічний реєстрі” проголосували 233 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Згідно з документом, оформлення паспорта здійснюється всім громадянам України, починаючи з народження і незалежно від віку оновлюється кожні десять років. Паспорт виготовляється у формі карти, що містить безконтактний електронний носій інформації.

Оформлення і видача паспорта громадянина України здійснюються головним розпорядником реєстру через 30 днів після подачі заяви, або через 10 днів у разі необхідності термінового оформлення.

У паспорт громадянина України вноситься наступна інформація: назва держави; назва документу; прізвище, ім’я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в реєстрі; номер документа; дата закінчення терміну дії документу; дата видачі документа; уповноважений суб’єкт, що видав документ; місце народження; оцифрований образ особи; оцифрований підпис.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій інформації, і складається з м’якої обкладинки, 32 сторінок і сторінки даних.

tsn.ua