Медики у Загатті вимушені лікувати у темряві

Продовжуючи ознайомчу поїздку Іршавщиною, кандидат у народні депутати України від Партії регіонів по виборчому округу №69 В’ячеслав Шутко побував у п’яти селах Загатянської сільради.

«Я був вражений ситуацією на території сільради, – поділився В’ячеслав Ласлович. – Очевидно, що сільський голова не просто бездіяльний, а ще й не дає працювати соціальним закладам. У одному з ФАПів вже більше року немає світла і води, у станції швидкої відібрали землю, і машина швидкої не може заїхати в гараж, бо заїзд тепер на чужій території. Сільський стадіон занедбаний, місцева футбольна команда не виступає у районному чемпіонаті, бо їм банально немає навіть де перевдягнутися. Люди показали мені підприємство, до якого начебто має відношення сільський голова – не сказав би, що він людина бідна. Переконаний, що виборці свої висновки зробили».

Проблема доріг, як і всюди по району є однією з найважливіших для загатянців. Через неї є проблеми з доставкою дітей на навчання шкільним автобусом, водії маршруток не хочуть їхати у віддалені села. Потребують ремонту клуби, бібліотеки, ФАПи. Про вуличне освітлення на території сільради у окремих селах навіть не чули. Багато дошкільнят не мають можливості ходити у садочки, не вистачає приміщень. Для прикладу, у Загатті майбутні вихователі самі роблять ремонт у садочку – під час нашого візиту вони лакували підлогу.

Територія сільради дуже мальовнича, якби сюди залучити державні кошти на ремонт доріг, тут почав би стрімко розвиватися туристичний бізнес, з’явились би інвестиції, робочі місця. Але, здається, місцеву владу більше цікавить власний бізнес та вирубування лісів. «Вважаю першочерговим завданням, – зазначив В’ячеслав Ласлович, – отримавши мандат депутата Верховної Ради, лобіювати програму капітального ремонту доріг на Закарпатті. Особливо це стосується населених пунктів, які мають статус гірського. Ми маємо багато прикладів залучення інвестицій у туристичний бізнес. Підприємці готові вкладати у це гроші, але бояться, що такими дорогами до них ніхто не приїде».