Шуфрич і Яценюк “підкололи” один одного власністю і грошима

Щоправда, регіонал “виклав свою карту” вже за відсутності опонента. Заступник секретаря РНБО Нестор Шуфрич є найбільшим власником газових родовищ у країні. Про це заявив народний депутат Арсеній Яценюк в ефірі одного з українських телеканалів.

“Ви приватизували левову частку надр України. Ви є найбільший власник газових родовищ в Україні”, – звернувся опозиціонер до регіонала. Ця репліка стала наслідком дискусії щодо процесів приватизації в Україні. Шуфрич під час розмови зауважив, що Яценюк виглядає так, ніби прилетів із іншої планети та не несе жодної відповідальності за те, що відбувалося в країні протягом останніх років, хоча обіймав посади в уряді та був головою Верховної Ради.

На думку представника ПР, таке політична позиція лідера списку об’єднаної опозиції схожа на позицію марсіанина. На підтвердження цієї думки Шуфрич навів рекламу Яценюка на президентських виборах 2010 року. “Арсеній Яценюк на тропі війни”, – прокоментував тодішні білборди регіонал. “Ви за мене голосували чи ні?”, – перебив його Яценюк. “Уявіть собі, що ні”, – відказав Шуфрич.

“Бо я вашого голосу недорахувався”, – відзначив опозиціонер. Згодом політики повернулися до з’ясування політичних стосунків. За словами Шуфрича, прихід до влади команди його опонентів фінансово вдарив по ньому особисто. “Мені дуже прикро, що в 2005 році я під тиском помаранчевої влади змушений був продати власність, щоби мати вільні руки і боротися, щоби Ющенко пішов з влади”, – відзначив він. І додав, що підкреслено спокійно про це говорить, хоча міг би інакше.

“Я міг би зараз різко сказати, в притаманній мені формі, але я буду коректним, як представник влади”, – пояснив політик. Коли ж Шуфрич почав говорити про зниження теперішньою владою цін на цукор та покращення умов для бізнесу, Яценюк підвівся та пішов зі студії під час прямого ефіру.

“Воєначальник пішов з поля бою. Я не хотів йому нагадувати, як він свій кабінет за 5 млн гривень ремонтував. Цього йому не треба було боятись. Але лідер опозиції має мати сміливість вислухати аргументи своїх опонентів”, – прокоментував цей учинок опонента Шуфрич.

tsn.ua