Закарпаття і Киргизстан підписали протокол намірів

У середу, 3 жовтня, Олександр Ледида зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Улубеком Чіналієвим.

Посол Улубек Чіналієв на Закарпатті з робочим візитом уперше. Приїхав з метою налагодження міжрегіональних зв’язків. Зокрема, під час зустрічі йшлося про можливість співробітництва Закарпатської області з Киргизстаном у галузях туризму, оздоровлення, деревопереробної промисловості.

– Сподіваюся, що нам вдасться налагодити ефективну співпрацю, серед іншого, у галузі туризму. Закарпаття та Киргизька Республіка у цьому плані мають багато спільних рис, зокрема, географічне розташування: ваша область межує із чотирма європейськими країнами, наша країна – із трьома центральноазіатськими та Китаєм. Тож розвиток туризму для обох сторін, безперечно, є пріоритетним завданням, – зауважив Улубек Чіналієв.

Під час зустрічі було підписано Протокол намірів між Закарпатською обласною державною адміністрацією та Посольством Киргизької Республіки в Україні. У цьому документі йдеться про розширення торгово-економічних, культурно-гуманітарних та туристичних зв’язків. Про це  повідомили в прес-центрі ОДА.