Міліція створила карту порушень на виборах 2012

Головне завдання органів внутрішніх справ під час виборчого процесу – запобігання порушенням законодавства, забезпечення прав та свобод громадян, громадської безпеки, охорона правопорядку під час роботи Центральної, окружних та дільничних виборчих комісій, недопущення незаконного втручання у їх діяльність.

У цілодобовому режимі в Міністерстві та обласних управліннях працюють оперативні штаби. Вони збирають та аналізують інформацію про правопорушення, пов’язані з підготовкою і проведенням виборів.

З першого жовтня для відображення на електронній мапі щоденної інформації про зареєстровані правопорушення, які пов’язані з виборами народних депутатів в Україні, на сайті міністерства розміщено «Інтерактивну мапу зареєстрованих правопорушень».

На мапі відображається інформація про кількість правопорушень під час передвиборчого процесу.

Кількість зареєстрованих повідомлень розподіляється по категоріям: «З ознаками адміністративних правопорушень» та «З ознаками злочину».

Крім того мапа містить інформацію про територіальні виборчі комісії – адресу, номер комісії. В подальшому, коли у комісії з’являться номери телефонів, вони відразу будуть відображені на мапі.

За добу до органів внутрішніх справ надходить в середньому близько 100 повідомлень.

Крім того, Міністерство внутрішніх справ відслідковує повідомлення про порушення під час виборів народних депутатів, які висвітлюються на веб-сайтах громадських організацій. У порівнянні з інтерактивними мапами громадських активістів, МВС реєструє щоденно приблизно на 40-50% більше таких повідомлень та забезпечує реагування на них відповідно до законодавства України.

Це може свідчити про те, що суспільство з довірою ставиться до органів внутрішніх справ.

Користування Інтерактивною мапою сприятиме формуванню об’єктивного погляду суспільства на перебіг подій, пов’язаних з Виборами-2012.

Представлений сервіс дасть змогу громадянам України формувати об’єктивний власний погляд на перебіг подій, пов’язаних з Виборами 2012.

Звертаємо вашу увагу, що проект побудований на технології відкритого програмного продукту, який використовується у багатьох країнах світу для відображення на Інтернет-мапах повідомлень від населення, як про правопорушення, так і про надзвичайні події, кризи, екологічні та соціальні проблеми.

 Джерело:  МВС України