На одному з факультетів УжНУ з’явилася нова футбольна традиція

Студенти п’яти курсів факультету фізичного виховання і спорту цього тижня змагалися за Кубок декана з футболу.
У змаганнях брали участь лише студенти цього підрозділу. Відтепер змагання будуть традиційними, хоча виключно футбольною тематикою обіцяють не обмежуватися.

«Ми вирішили проводити ці змагання окремо і не залучати до них студентів інших факультетів, тому що в університеті щорічно проводяться спартакіади студентів, і цього року буде вже 63-тя спартакіада, в рамках якої також будуть змагання з футболу між факультетами. За проханням деканів інших факультетів, у цій спартакіаді не беруть участь студенти факультету фізичного виховання і спорту, тому що усі вважають наших студентів професіоналами», — розповів Валерій Товт, заступник декана факультету фізичного виховання і спорту, кандидат педагогічних наук, доцент, який, до речі, й нагороджував переможців.

Ідея проведення змагань належить громадському декану факультету. У планах також організація турнірів між факультетами. Цього року вирішили провести тільки змагання з футболу, а вже згодом у програму включать інші види спорту.

Щодо переможців на першому Кубку декана, то ними стали студенти 4-го курсу. Капітан цієї команди — Євген Лук’яник. Бронзу здобули третьокурсники, а на 3-му місці опинився другий курс. Володарям призових місць вручили медалі і почесні грамоти.

На факультеті фізичного виховання і спорту сподіваються, що змагання стануть традиційними. Якщо цього року футбольні вміння демонстрували лише студенти стаціонарного відділення, то вже з наступного планують залучити й заочників. Відтак кількість команд-учасників зросте до одинадцяти.

 Джерело:  Наталія Каралкіна, УжНУ