Журналістку Тетяну Чорновол побили на Львівщині

Журналіста і кандидата в депутати Тетяну Чорновол побили при спробі з’ясувати походження фальшивих листівок від її імені.

Як розповіла Чорновол “Українській правді”, на 120 окрузі на Львівщині, в якому вона балотується, було випущено 100 тисяч фальшивих листівок нібито від її імені з проханням перерахувати гроші на її виборчу кампанію на невідомий їй рахунок.

Чорновіл дізналася, що в селі Мшана Городоцького району із трьох автомобілів роздають ці листівки і поїхала туди.

На під’їзді до села назустріч їй виїхали ці три машини. Вона зупинилися, щоб з’ясувати ситуацію, підійшла до найближчої машини і побачила в ній листівки. Тоді журналіст вирішила сісти в цю машину, щоб затримати зловмисників, поки її помічник викликатиме міліцію.

“У машині мене почали бити й душити. Я стою вся в крові. Потім мене викинули з машини, а помічника вдарили обличчям об капот і поїхали”, – розповіла Чорновол.

Коли на місце події прибула міліція, повз них проїхав автомобіль, в якому сиділи люди, схожі на тих, що роздавали листівки. Міліція зупинила цю машину, і в ній виявилися такі ж листівки. Однак ці люди говорять, що їм просто дали по 50 гривень, щоб вони роздали листівки.

Чорновол відзначає, що люди, які її били, розмовляли російською мовою, що нехарактерно для Львівщини. Натомість затримані – львів’яни. Журналіст підозрює, що їх спеціально послали на місце події, щоб вони “прийняли удар” на себе.

pravda.com.ua