В Іршаві виборчі дільниці взялися охороняти громадські формування

Історія громадських формувань Іршавського району бере початок із 2001 року. Першим кроком у відновленні добровільних дружин став прийнятий у червні 2000 року Закон України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону».

Саме тоді була налагоджена тісна співпраця між громадськими активістами та правоохоронцями Іршавського РВ УМВС. І ось уже більше 10 років члени громадських формувань при необхідності надають допомогу міліції.

Робота громадських формувань багато залежить від сільських голів, від активу села та дільничних інспекторів міліції. Як вони собі організують роботу у селі, так вона і проходить. На даний час триває підготовка до виборів у народні депутати України 2012. У кожному населеному пункті району є виборчі дільниці, які майже всі обладнані камерами відео спостереження.

Добре, якщо виборча дільниця розміщена у приміщенні навчального закладу або приміщенні, і є цілодобова охорона. Але на території району є виборчі дільниці, де відсутня охорона і на цих дільницях місцевим органам самоврядування, членам громадських формувань, членам виборчих комісії та дільничним інспекторам міліції доводиться самотужки організовувати цілодобову охорону.

З цього приводу 4 жовтня члени громадського формування с. Білки ініціювали зібрання, запросили сільського голову Василя Зейкан, завідувача сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Іршавської РДА Сергія Жидик та ДІМ Іршавського РВ УМВС лейтенанта міліції Василя Кебелеш і сержант міліції Іван Поп»юрканич, щоб організувати надійну охорону виборчих дільниць на території с.Білки, погодити графік чергувань. Після цього зібрання ДІМ Іршавського РВ УМВС лейтенант міліції Василь Кебелеш щодня проводив перевірку чергування членів громадських формувань на виборчих дільницях і жодного разу ним не було виявлено відсутність охорони.

Сподіваємось, що члени громадських формувань, члени виборчих комісій, охоронники в інших населених пунктах району віднесуться до покладених на них обов»язків добросовісно і будуть гідно надавати допомогу в охороні виборчих дільниць. Адже у тому, щоб у селах був порядок, пройшли вибори народних депутатів без порушень, зацікавлені всі: і органи місцевого самоврядування і правоохоронці, і жителі тих же сіл.

Пом.начальника по ВГ та ЗМІ Іршавського РВ УМВС, майор міліції Віта Горзов

zakarpatpost.net