Дві третини українців готові змінити роботу цієї осені

Осінь пропонує нові можливості для професійної діяльності, наприклад, саме в цю пору року відкриваються ярмарки вакансій, найчастіше саме на цей час люди планують якісь значні зміни.

Нинішньої осені, згідно з результатами опитування, проведеного порталом rabota.ua, 66% українців готові змінити роботу і впевнені або майже впевнені, що знайдуть нову роботу вже до кінця листопада.

Лише 13% українців не збираються міняти місце роботи в цьому сезоні. Водночас більше половини українців (58%) не розраховують на кар’єрне підвищення на своїй нинішній роботі. Лише 22% респондентів упевнені, що керівництво скоро порадує їх новиною про підвищення, а 6% – побоюються зниження, а то і зовсім звільнення.

За даними опитування, приводом для пошуку нової роботи для більшості українців (72%) є низький оклад. Відсутність професійного розвитку штовхає до зміни роботи 44% працівників, а відсутність просування по кар’єрних сходах – 36%.

Примітно, що більшість українців при бажанні внести якісь зміни у свою трудову діяльність не виношують плани про відкриття власного бізнесу – лише 3% в цьому сезоні планують зайнятися власним бізнесом, для 16% – це можлива перспектива.

Вибірка дослідження склала 1896 респондентів зі всієї України.

tsn.ua