Міліція каже, що дані про заробітчан збирають несправжні “міліціонери”

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Закарпатській області оприлюднив реакцію на повідомлення про те, що на Закарпатті міліціонери збирають на користь однієї з партій дані про заробітчан, які не братимуть участі в голосуванні на виборах до парламенту України.

“З цього приводу повідомляємо, що проведеною перевіркою дані факти не підтвердилися. Вкотре наголошуємо: міліція – поза політикою. Відповідно до Закону України „Про міліцію” основними її завданнями є охорона і забезпечення громадського порядку, запобігання правопорушенням та їх припинення”!, – йдеться у заяві УМВС України в Закарпатській області.

Як нагадує міліція, “з початку виборчого процесу та до його завершення в апараті управління, кожному міськрайоргані ОВС області цілодобово працюють оперативні штаби по збору та аналізу інформації про правопорушення, пов’язані з підготовкою і проведенням виборів. З 20 жовтня особовий склад органів внутрішніх справ буде переведено на посилений варіант несення служби. Ведеться облік те перевірка офіційних повідомлень від усіх, без винятку, учасників виборчого процесу”.

Тобто, якщо до вас у двір чи в квартиру завітали “міліціонери”, які домагаються від вас отримання незаконних даних, ви можете закрити двері передїх носом і зателефонувати в міліцію чи, наприклад, повідомити про цей факт за телефонами “гарячої лінії” СБУ.

Як повідомляла раніше прес-служба кандидата в народні депутати по 72-му виборчому округу Федора Ярини, місцеві жителі повідомляють, що міліціонери ходять домогосподарствами і збирають списки людей, які працюють за кордоном і, вочевидь, не зможуть прийти 28 жовтня на вибори. Люди підозрюють, що таким чином провладна партія хоче скористатись правом голосу тих, хто важкою працею здобуває гроші за кордоном.

zakarpattya.net.ua