Депутати Ужгородської міськради голосують за забудови зелених зон

Минулої п’ятниці, 5 жовтня, депутати Ужгородської міськради, крім скандального рішення про закритість голосування та зняття секретаря міськради, встигли прийняти ще і одіозне рішення – про передачу незавершеного будівництва з балансу ЖРЕР №5 (начальник – Анатолій Ковальський) на баланс Департаменту міського господарства (начальник – Олексій Касперов).

Проти такого рішення категорично виступали депутати Василь Гнатків та Ростислав Буланов. Вони наголосили – на практиці це означатиме, що на зеленій зоні постане чергова забудова.

Огороджена для майбутнього будівництва територія знаходиться на вулиці 8 Березня.

Ви ж закликали повернути місту порядок, чого тоді приймати рішення про забудову, – звернулися два обранці безпосереднього до міського голови Віктора Погорєлова. Останній, однаково, це рішення не зняв із порядку денного.

Згідно із попереднім рішенням міськради, згадана територія була виділена для будівництва ЖРЕРом.

 

 

 

 

 

 

 

Тепер, кажуть у кулуарах міськради, схема така – ЖРЕР відмовляється від території – точніше від фундаменту, який юридично називається «об’єкт незавершеного будівництва». Об’єкт передається на баланс Департаменту міського господарства (що, власне, депутати і зробили у п’ятницю), а у Департаменті об’єкт виставляють на продаж. «Потрібні» люди його купують і зводять багатоповерхівку.

Депутат міськради Василь Гнатків закликав журналістів та громадськість контролювати мера, аби на зеленій зоні не постала чергова новобудова.

zaholovok.com.ua