На Закарпатті захворюваність на ГРВІ – у 1,7 рази нижча від епідпорогу

10 жовтня в Закарпатській ОДА відбулася нарада з питань готовності господарських об’єктів, навчально-виховних та лікувально-профілактичних закладів області до епідемічного сезону з грипу.
 

Як повідомила в. о. головного санітарного лікаря області Світлана Піца, протягом останнього місяця в області щотижнево реєструється  від 1400 до 1600 випадків звернень закарпатців до медиків.  Захворюваність ГРВ  на 40-му тижні не перевищує рівень традиційних сезонних  показників – 13,4  на 10 тисяч населення. Це у  1,7 рази  нижче епідпорогу.

 За минулий тиждень зареєстровано  1675  випадків захворювань ГРВ, що на  1,9% більше, ніж минулого тижня. 70 % хворих – діти до 17 років. Шпиталізовано 143-ох закарпатців (8,5% хворих). Зокрема, на лікарняному ліжку опинилися 117 дітей.

За прогнозами медиків, можливий епідемічний ріст спостерігатиметься наприкінці грудня. Друга хвиля росту рівня захворюваності очікується вже у березні.

До групи епідемічного ризику в області входить 12 тисяч осіб. Це, передусім, медики, освітяни, працівники сфери обслуговування, спеціалізованих колективів, діти та дорослі, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах закритого типу,  діти та дорослі з хронічними захворюваннями.

Наразі в області проводиться робота із забезпечення доставки вакцини та вчасного проведення вакцинації, повідомили  у прес-центрі Закарпатської ОДА.