Посол Ізраїлю прилетів у Мукачево, аби відвідати батьківщину батька

Аби відвідати батьківщину свого батька та ближче познайомитись з культурою закарпатського краю, до Мукачева цієї неділі завітав високий гість з-за кордону – посол держави Ізраїль в республіці Австрія Авів Шир-Он.

У неофіційній обстановці дипломат зустрівся з міським головою та відвідав визначні місця міста над Латорицею.

Під час зустрічі за круглим столом дипломат перш за все подякував міському голові за підтримку та допомогу єврейській громаді міста, з представниками якої зустрівся відразу по приїзді. Розповів посол Ізраїлю в Австрії, що мета його приїзду в Мукачево – побачити батьківщину батька, який тут народився, виконати його останнє бажання. Більше про історію, перспективи та економічний потенціал Мукачева розповів високоповажному гостю міський голова Золтан Ленд’єл.

Розповів і про культуру багатонаціонального та багатоконфесійного міста. У свою чергу дипломат поділився своїми першими враженнями від Мукачева та від України зокрема. Авів Шир-Он, посол держави Ізраїль у республіці Австрія сказав, що Україна справила на нього хороше враження і він приємно здивований. Наголосив високоповажний гість і на тому, що для розвитку демократії в країні вкрай важлива свобода слова та вільне волевиявлення громадян під час виборів.

Лише за таких умов Україна матиме всі підстави вважати себе демократичною європейською державою. А це дасть неабиякий поштовх і для подальшого економічного розвитку країни . На завершення зустрічі посол відзначив інвестиційну привабливість міста над Латорицею та пообіцяв всіляко сприяти подальшому співробітництву між країнами.

 М-студіо