Закарпаття – серед лідерів в рейтингу енергозбереження

Щорічний потенціал енергозбереження економіки України становить 13,8 мільярда євро, що відповідає 39 мільярдам кубометрів природного газу.

Про це свідчать дані проекту “Рейтинг енергоефективності областей України” (Ukrainian Energy Index).

“Створюючи даний рейтинг вже другий рік поспіль, ми переслідуємо 2 мети: привернути увагу уряду, реального сектору і всіх українців до питання раціонального споживання енергоресурсів і показати, що економити ці ресурси життєво необхідно”, – відзначає директор по зв’язках з громадськістю та комунікацій СКМ Наталія Ємченко.

Рейтинг відображає ефективність використання енергоресурсів по областях України з урахуванням існуючого рівня розвитку економіки.

Рейтингування відбувалося за 4 базовими галузями: промисловість, послуги, сільське господарство, житлово-комунальне господарство. У ході дослідження зіставлялися енерговитрати української економіки з аналогічними показниками країн ЄС.

Згідно з результатами рейтингу, підвищення енергоефективності до європейського рівня дозволить скоротити кінцеве споживання паливно-енергетичних ресурсів у сільському господарстві, промисловості, сфері послуг та житловому секторі на 57%.

За результатами дослідження, сумарний рейтинг енергоефективності серед регіонів України очолили Вінницька, Херсонська і Закарпатська області.

Найменш енергоефективними визнані області концентрації важкої промисловості Дніпропетровська, Донецька і Луганська.

real-economy.com.ua