Третина українців заради кар’єри ладні забути про сон і кохання

Трудоголізм не гарантує кар’єрного успіху, а тільки знижує ефективність.

На що готові піти люди заради найвищого кар’єрного щабля досліджував один із порталів із підбору персоналу. В опитуванні взяли участь понад чотири тисячі респондентів.

25-річний Антон Дуб, який обіймає керівні посади відразу на кількох підприємствах, розповів, як це – бути кар’єристом.

Він ставить перед собою завдання і пробоєм йде до мети. Антон запевняє, що головне у цій справі – чіткий бізнес-план, жодної поступки та дисциплінованість.

Однак, зізнається чоловік, у цьому коловороті найбільше страждає його родина. Та зупинитися він вже просто не може, адже попереду майорять нові непідкорені вершини.

Психологи вважають, що кар’єристів просто заносить. Вони не бачать нічого окрім роботи. Основні мотиватори такої поведінки – висока зарплатня та самореалізація.

Останні дослідження засвідчили, що 73% опитуваних задля роботи готові пожертвувати вільним часом, 40% – високою платнею, 37% – відпусткою, 19% – особистим життям, 16% – психологічним станом, а 14% людей – навіть своїм здоров’ям.

Натомість дослідники зауважили, що такі жертви та трудоголізм не гарантують успіху.

“Трудоголізм, він не призводить зазвичай людей до успіху. Зазвичай, трудоголіки – це ті люди, які живуть роботою, але у них страждає особисте життя і у них страждає ефективність”, – пояснила менеджер зв’язків із громадськістю кар’єрного порталу Ольга Климова.

Психологи застерігають, що гонитва за посадами та постійне напруження може вилитись у нервові зриви та сильно підірвати здоров’я. Тому радять не впадати в крайнощі і передусім замислитися – чи варті кар’єрні щаблі саме таких жертв

http://tsn.ua/