Журналісти Ужгорода “боролися” з порушниками правил паркування

Тема порушень Правил дорожнього руху у частині зупинки та стоянки транспортних засобів у місті Ужгород є актуальною для мешканців міста.

Досить часто звучать нарікання на діяльність (чи бездіяльність) Державтоінспекції у даному напрямку. 15 жовтня працівниками відділу Державтоінспекції Ужгородського міського відділу УМВС було запрошено представників обласної преси для об’єктивної оцінки ситуації, що склалася на вулицях міста та ролі ДАІ у її вирішенні.

Як з’ясувалося є багато причин, які впливають на безкарність водіїв, які лишають свої транспортні засоби на вулицях міста з порушенням Правил дорожнього руху. «Звісно, – говорить начальник ДАІ Ужгорода Олексій Співак, – не один «свідомий» водій не підійде до свого авто, якщо бачить, що поруч стоїть співробітник Державтоінспекції з наміром покарати за порушення правил паркування, а очікувати кожного такого водія біля транспортного засобу не має можливості через малий кількісний штат інспекторів у міському ДАІ.

Іншого методу, наприклад дистанційного, законодавцем на сьогоднішній день не передбачено».

Та все ж, ця проблема вирішується, в цьому могли переконатися представники ЗМІ, деякі методи Олексій Співак журналістам не розкрив, але це підтверджують складені впродовж року адміністративні протоколи.

Велику роль у цьому відіграють самі журналісти, які викладають у Інтернет мережі фото з порушниками – і на кожного такого правопорушника складається адміністративний протокол та накладається штраф відповідно до чинного законодавства.

Під час спільного рейду, усі водії на яких було складено адміністративні протоколи, визнали, що вони свідомо порушили Правила дорожнього руху та знайшли безліч причин аби виправдати свої дії, повідомили zakarpatpost.net в УДАІ УМВС України в Закарпатській області.

Як зазначив начальник ДАІ Ужгорода: «Для того щоб був порядок на вулицях міста, кожна людина повинна почати з себе виконувати Правила дорожнього руху».

zakarpatpost.net