Біля села Барвінок де живе губернатор Ледида, невідомі зробили врізку в нафтопровід

Чергові незаконні врізки в міжнародний нафтопровід ДП «Прикарпатзахідтранс», який проходить територією Закарпаття, виявили працівники служби безпеки цієї фірми.

Перша врізка була замаскована в полі неподалік від сміттєзвалища, розташованого біля села Барвінок Ужгородського району. На глибині трохи більше півметра в землю був закопаний гумовий шланг високого тиску, заповнений соляркою. На кінці шланга був вмонтований краник. Цей шланг і привів до самої врізки в трубу, зроблену на глибині 80 см.

До труби зловмисники вмонтували металевий патрубок з двома кранами, до одного з яких був приєднаний гумовий шланг довжиною майже п’ятсот метрів. Про врізку служба безпеки нафтопроводу повідомила в Ужгородський райвідділ міліції й на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група.

Того ж дня було виявлено ще одну незаконну врізку в нафтопровід цього ж підприємства, але вже в Мукачівському районі. В полі поблизу села Ключарки на висоті два метри зловмисники вмонтували в трубу кран, який виявили під час обходу труби охоронці. Про подію повідомили в Мукачівський МВ УМВС.

В обох випадках витоку нафтопродуктів і загрози навколишньому середовищу не виявлено. За даними фактами тепер вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.292 ч.1 ККУ (пошкодження об’єктів нафтопродуктопроводів). Зловмисників розшукують.

zak-umvs.gov.ua