В Мукачівській єпархії перебуватиме Плащаниця Богородиці

З 10 по 13 листопада Плащаниці Божої Матері матимуть можливість вклонитися і вірники Мукачівської православної єпархії.

Днями стало відомо, що продовжено термін перебування Плащаниці Божої Матері з Гефсиманського подвор’я в Україні – ще три тижні українські віруючі матимуть змогу вклонитися святині.

Ця новина особливо радісна для Мукачівської єпархії, адже згідно Благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви святиня з 10 по 13 листопада перебуватиме на нашій землі і їй матимуть можливість вклонитися всі закарпатці.

Перебування цієї всесвітньої святині на наших землях відбудеться вперше. Плащаниця Пресвятої Богородиці, яка стала прототипом для багатьох відомих нам її зображень, збереглася донині й знаходиться в Єрусалимі, в подвір’ї Гефсиманської обителі, так званій Малій Гефсиманії, розташованій навпроти входу до Храму Гроба Господнього.

Графік перебування Плащаниці Божої Матері в Мукачівській єпархії: 10 листопада – прибуття о 16 годині Плащаниці до Мукачівського кафедрального собору на честь Ікони Божої Матері «Почаївської» (біля ЦУМа). О 17 годині в соборі розпочнеться Всеношне богослужіння.  11 листопада о 10 годині в Мукачівському кафедральному соборі розпочнеться Божественна Літургія.

Того ж дня 11 листопада в 15 годин святиню перевозитимуть до міста Ужгород. Зустріч святині відбудеться о 16 годині в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі м. Ужгород (пл. Кирила та Мефодія). 12-13 листопада (до 15 години) святиня перебуватиме у Свято-Хресто-Воздвиженському соборі м. Ужгород.

zakarpatpost.net