Інвалід, якого міліціонери зґвалтували кийком, вимагає 2 мільйони за моральну шкоду

Чоловік досі страждає від болю в животі через розірвані нутрощі і чекає чергової операції.

В Донецьку розпочався суд над міліціонером, який зґвалтував затриманого гумовим кийком лише за те, що чоловік пив пиво на вулиці. Разом із дільничним на лаві підсудних – його колега по райвідділку та керівник – полковник міліції. Обом загрожує до 10 років в‘язниці, йдеться у сюжеті ТСН.

До суду постраждалий Михайло Беліков ледве дійшов – після міліцейських знущань він став інвалідом: “Важче відра води я нічого підняти не можу, і то лише відірвати від землі, вище, на рівень грудей і пояса я нічого не можу підняти. В мене болить в животі, зараз головні болі періодично починаються”, – розповів чоловік. На чергову операцію Михайлові бракує грошей. Тому він вимагає від кривдників 10 тис. гривень компенсації за матеріальну шкоду. А моральну оцінив у 2 мільйони.

“Враховуючи глибину цього цинізму, наруги, яких зазнав мій клієнт, я порахував, і він теж зі мною погодився, що саме така сума повинна бути для того, щоб частково погасити завдану моральну шкоду”, – розповів Сергій Салов – адвокат постраждалого.

Адвокати обвинувачених наполягали, щоб справу слухали у закритому режимі без присутності преси, але суд ці клопотання відхилив. Ще одна вимога захисту обвинувачених – відпустити міліціонерів під підпис про невиїзд. Мовляв, провина правоохоронців іще не доведена.

“Я вірю своєму синові, я вірю, що він цього не робив. У нього самого росте дитина”, – надіється Світлана Суткова, мати підсудного міліціонера. Здійснений підсудними злочин відноситься до категорії важких, максимальний строк, передбачений для них Кримінальним кодексом України до 10 років позбавлення волі. У зв’язку з цим, я наполягала на тому, щоб їм запобіжний захід сьогодні не змінювали”, – наголосила Ірина Семенова, державний обвинувач. Суд погодився з прокуратурою. Обвинувачені чекатимуть вироку за ґратами.

tsn.ua