Кубок Регіонів виборола «молодіжка»

Цього тижня на мукачівському стадіоні «Авангард» вісім команд із міста над Латорицею боролися за Кубок Регіонів. Заснував змагання кандидат у народні депутати України від Партії регіонів по виборчому округу №69 В’ячеслав Шутко. Дізнавшись, що у Мукачеві існує група ініціативних людей, які власним коштом організовують аматорські турніри, він вирішив їм допомогти.

Заручившись допомогою свого колеги, кандидата у народні депутати України по виборчому округу №70 Михайла Ланя, В’ячеслав Ласлович прийняв рішення – створюємо нове змагання – Кубок Регіонів.

– У молодості я теж грав у футбол за професійні команди, продовжую грати і зараз, – розповідає В’ячеслав Шутко. – Був приємно здивований, коли дізнався, що молодь, не чекаючи допомоги чиновників, сама організовує турніри – а це ж і форма, і кубки, і медалі, і робота суддів. Таких ініціативних людей треба заохочувати. У мене вже з’явилась ідея створити Аматорську Лігу, де би були представлені команди з кожного мікрорайону, з кожного великого підприємства. Думаю, після виборів зберу у себе футболістів, і ми над цим подумаємо.

Отже, власне, про турнір. За кубок прийшли поборотися наступні аматорські команди:  «Меркурій», «Атлант», «Центр», «Легіон», «Преміум», «Фокстрот», «ZZ» та «Молоді Регіони». Остання команда, хоча і вперше брала участь у такому змаганні, стала переможцем, посівши першу сходинку. На другому місці – команда «Меркурій», бронзові нагороди – у команди «Центр». Четверте місце, яке є у аматорських турнірах також вважається почесним і відзначається кубком – у команди «Легіон».

Взагалі, нагороди та відзнаки з рук В’ячеслава Шутка отримали не тільки переможці турніру, а й усі команди, які брали участь в нелегкій боротьбі.  За результатами зіграних матчів кращим бомбардиром турніру став Юрій Хоменко, а голкіпером – Овчинніков Арчі. Приз глядацьких симпатій отримала команда «Фокстрот».

Прес-служба кандидата у народні депутати України