Учням Перечинщини презентували професії

12 жовтня 2012 року спеціалісти Перечинського районного центру зайнятості відвідали батьківські збори у 9-му класі Перечинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.Роль батьків у виборі професії дитини надзвичайно велика. Як відомо, у суспільстві професії розподіляються на «престижні» та «непрестижні». Часто діти здійснюють вибір професії під впливом своїх друзів та однокласників, який не завжди є правильним. Саме тут на допомогу повинні прийти батьки, бесіди з якими допоможуть дитині обрати той фах, який дасть їй змогу віднайти себе на ринку праці й бути успішною.

Фахівці центру зайнятості ознайомили батьків з ситуацією на місцевому ринку праці, яка вказує на потребу більше робітничих професіях, аніж економістів, бухгалтерів, юристів та програмістів. У районі на сьогодні катастрофічно не вистачає кваліфікованих електрогазозварників, слюсарів-сантехніків, слюсарів-ремонтників, столярів, малярів, мулярів.

Для сприяння правильного вибору майбутньої професії, фахівцям центру зайнятості необхідно періодично проводити обмін досвідом всіх відомств з питань проведення профорієнтаційної роботи, продовжувати співпрацю з навчальними закладами всіх рівнів акредитації, надавати учням та їх батькам необхідний об’єм знань щодо соціально-економічних та психофізичних характеристик професій.

Захід закінчився в бурхливій дискусії. Батьки цілком згідні сприяти своїм дітям в правильному виборі професії та виявили зацікавленість в проходженні випускниками тестування щодо вибору професії в центрі зайнятості.

Директор Перечинської загальноосвітньої школи подякував усім за змістовні, ділові та цікаві виступи. Він резюмував, що завдання педагогів, психологів, спеціалістів служби зайнятості – надавати дітям та їх батькам кваліфіковані професійні консультації щодо подальшого вибору професії, яка буде актуальною на ринку праці міста та відповідатиме інтересам та особистісним якостям дитини.

 Джерело:  Закарпатський регіональний центр зайнятості