Мукачівська влада забула про віддалені мікрорайони – на окремих вулицях немає навіть газопостачання

Кандидат у народні депутати України від Партії регіонів по виборчому округу №69 В’ячеслав Шутко провів зустрічі з мешканцями мікрорайонів Мукачева «Доси», «Паланок» та «Борок-телеп». Стан комунального господарства у цих поселеннях прикро вразили політика.

Для прикладу, на вулиці Верховинська-бічна дотепер немає газу, хоча по області він уже проведений навіть у віддалені гірські села. Окремі вулиці у місті ще не бачили асфальту та тротуарів. Мало того, туди навіть не доїжджають маршрутки, тому людям у дощову погоду доводиться виходити з дому у гумових чоботях, іти по болоту близько кілометра, а потім перевзуватись.

П’ятиповерхівки у Паланку доведені до катастрофічного стану: плоскі дахи протікають, зникла навіть бляшана окантовка на дахах, тож вода тече просто по стінах. У підвалах прорвані труби, відповідно, вони постійно затоплені, там комфортно почувають себе пацюки та комахи. На перших та останніх поверхах пліснявіють та вкриваються грибком стіни і підлога. Під’їзди за незалежної України майже не ремонтувалися, у них відсутні двері, немає сходового освітлення.

Не краща ситуація і на прибудинковій території – місцями відсутні асфальтове покриття та тротуари, немає дитячих майданчиків, справне вуличне освітлення – велика рідкість, а на вулиці Одеській немає навіть опор для встановлення ліхтарів.

Побачити таке у ХХІ столітті у сучасному європейському місті я не сподівався, – підсумував В’ячеслав Ласлович. – Які тут можуть бути висновки? Міська влада намагається замилити очі, виставляючи у центрі мармурові скульптури. Туристи та гості міста думають, що у нас тут бозна-який рівень життя. А треба було б зробити туристичний маршрут по Борок-телепу, щоб усі побачили, у яких умовах насправді живуть мукачівці. Десь висаджують сакури, а десь немає навіть газу. Це означає тільки одне – депутати Верховної Ради від Закарпаття, які сьогодні допрацьовують у парламенті, навіть уяви не мають про те, як живуть прості люди у Мукачеві. Їм це просто байдуже, бо вони розраховують знову потрапити до Верховної ради, роздавши одноразову допомогу. 28 жовтня наша громада вкотре буде здавати екзамен – або вони оберуть «подачку», або депутата, який буде п’ять років працювати на благо громади.

zakarpatpost.net