Закарпатська рибоохорона не задоволена станом насосних станцій Мукачівщини

У жовтні, Головним управлінням Закарпатдержрибоохорони у відповідності до Плану роботи та з метою контролю за дотриманням природоохоронного законодавства було проведено обстеження насосних станцій Мукачівського МУВГ на предмет наявності (обладнання) рибозахисних пристроїв на водозабірних спорудах.

В ході огляду було встановлено відсутність на окремих насосних станціях не тільки рибозахисних пристроїв, а навіть “сміттєутримуючих решіток”, абож з їх стан був далеким від вимог нормативних документів.

За наданими документами для перевірки, тільки одна насосна станція (із 7) на двох водозаборах має рибозахисне обладнання встановлено ще в 1992 році (проведено реконструкцію). Не дивлячи на встановлені регламенти, гарантійні терміни обслуговуванні і ремонту, з 1992 року такі роботи не проводились (відповідальна особа документально підтвердити не змогла).

За фактом порушення природного законодавства керівнику Мукачівського МУВГ направлено припис про усунення виявлених порушень. Матеріали перевірки готуються для направлення в прокуратуру області.

Перевірка водозабірних споруд на предмет обладнання рибозахисними пристроями буде проводитись до кінця листопада на всіх об’єктах у Закарпатській області, що здійснюють поверхневе водокористування. Про це  повідомили в Закарпатдержрибоохороні.